Matematik

Resultat af dividering af x med x

28. august 2007 af Nithelizius (Slettet)
Hej, Matematik ligger desværre et stykke tilbage i tiden, men da jeg nu sidder og hygger mig med det på studenterkursus.

Problemet lyder som følger:

3x* 1/x. Jeg ville løse det som følger:

3x* 1/x = 3 * x/x = 3 + 1 - men det er vel forkert :)

Eller er det således?: 3x * 1/x = 3x+1/x = 3 + 1*x/x = 3+ 1* x/x = 3 + 0 = 3?

Problemet ligger i hvad resultatet bliver når man dividerer x med x :)

På forhånd tak :) Det er sikkert en hel 3.måde :), al hjælp modtages med kyshånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2007 af blackduck (Slettet)

Du kan reducere 3x * 1/x til 4, hvilket du også skriver.

x divideret med x er 1, ligesom 5 divideret med 5 er det. Eneste problem er hvis x er nul, men det er ikke relevant her.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2007 af blackduck (Slettet)

hov, der var jeg lidt for hurtig:

3x * 1/x = 3 * x/x = 3 * 1 = 3

Så det bliver ikke 4, men 3. Det eneste du gør forkert er pludselig at lave * om til +

Svar #3
28. august 2007 af Nithelizius (Slettet)

Hehe nemlig ja :) Tak for hjælpen.

Opgaven lyder på at undersøge om følgende gælder:

F(x) = 3xlnx-7x+9 er en stamfunktion til f(x)=3xlnx-4

F'(x)= 3*lnx+3x* 1/x -7 = 3lnx+ 3 + 1 - 7 = 3lnx + 4 - 7= 3lnx - 3, hvilket vil sige at ovenstående udsagn ikke er sandt? Right.

Tak igen :)

Svar #4
28. august 2007 af Nithelizius (Slettet)

Haha kanon tak tak :).. ja det havde jeg ikke set :) så giver opgaven også mening, undskyld jeg vildledte dig så :)

endnu en gang tak og fortsat god dag :)

Skriv et svar til: Resultat af dividering af x med x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.