Fysik

Cirkelbevægelser

29. august 2007 af Majsen21 (Slettet)
Hej der :)
Ehm i jeg sidder lige her og har lidt problemer med denne opgave:

Opgave 2.
F) En 400m løber har i kurven en konstant fart på 8.68 m/s. Løberen bruger 7.26s til at ændre sin bevægelsesretning 90grader. Bestem løberens acceleration i kurven.

Sidste opgave så er jeg færdig så håber i lige vil hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2007 af iB (Slettet)

Kan vi blive enige om, at opgaven var enkel, hvis vi kendte radius? Hvis vi kan det, så bemærk, at vi får oplyst løbenrens hastighed både direkte, men og som vinkelbue pr tid. Dvs vi kan bruge v = R (dr/dt), hvor r er vinkelbuen (husk at bruge radian)

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis han bevæger sig i en cirkel med omkredsen 400 meter, så er r=400m/2pi

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge formlen:
a=v^2/r, det er centripetalaccelerationen

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2007 af iB (Slettet)

#3
Nej, en atletikbane har jo en lige side på 100m, så radius er ikke umiddelbart givet, som du foreslår i #2. Derfor skal det vel bruges de to udtryk for hastigheden, til at finde radius. Ellers er vel formlen i #3 rigtig nok bagefter.

Skriv et svar til: Cirkelbevægelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.