Fysik
Luften i stuen
29. august 2007 af
hans (Slettet)
Jeg sidder og laver nogle opgaver til noget teori jeg har læst, men faldt igennem ved denne opgave:
a. Beregn ved hjælp af tabelværdien for lufts densitet(ved 20 grader) massen af luften i det lokale du befinder dig i.?
Lokale = 4x4 meter
Nogen som kan hjælpe mig`?
a. Beregn ved hjælp af tabelværdien for lufts densitet(ved 20 grader) massen af luften i det lokale du befinder dig i.?
Lokale = 4x4 meter
Nogen som kan hjælpe mig`?
Svar #2
30. august 2007 af piper (Slettet)
Ja, du skal kende rumfanget, ellers giver opgaven ikke mening (tænk over det).
Opgaven peger i retningen af, at du skal bruge formlen
p = m / V <=> Vp = m (Hvor V (i dit tilfælde) er luftens rumfang, p er densiteten (opslaget) og m er massen, du skal beregne).
Opgaven peger i retningen af, at du skal bruge formlen
p = m / V <=> Vp = m (Hvor V (i dit tilfælde) er luftens rumfang, p er densiteten (opslaget) og m er massen, du skal beregne).
Svar #3
30. august 2007 af mathon
af d = P*M/(RT),
hvor
d er densiteten [kg/L]
P er trykket [atm]
M er molmassen [kg/mol]
T er temperaturen [K]
R er den universelle gaskonstant = 0,082058*atm*L/(mol*K)
fås
d = 1*atm*0,029*kg*mol^(-1)/[0,082058*atm*L*mol^(-1)*K^(-1)*(273+20)K]
d = 0,001206 kg/L = 1,206 kg/m^3....(ved 20°C; 1 atm)
med kendskab til lokalets volumen
haves
m_luft = V*1,206 kg/m^3
Skriv et svar til: Luften i stuen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
