Matematik

Kvadratisk programmering

11. maj 2004 af Lise2 (Slettet)
Hey!
Når man skal tegne en niveaukurve, der svarer til et overskud på 2154 kr pr dag.
og jeg har overskuddet=
-2x´2+108x-y´2+72y-500
skal man så bare sige
2154=-2x´2+108x-y´2+72y-500?
det her er sikkert ret let,ved ikke hvordan man kommer videre, det er godt nok langt væk.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2004 af Casper... (Slettet)

jeg har faktisk lavet den opgave.... (men er jo ikke sikker på at den er rigtigt) ... alle niveaukurver har centrum i 32,16

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2004 af Casper... (Slettet)

tag et kig i matbogen .... kap. 3 det vil hjælpe... der er et ok eksempel

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2004 af Casper... (Slettet)

jeg har lige fundet den jeg har lavet.... (MEN DEN ER FORKERT)

Men jeg vil lige give mig til at regne på den, og så vender jeg tilbage senere

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2004 af Casper... (Slettet)

tror dog godt du kan renge med at 32,16 er centrum for niveaukurverne. (men det svarer jo ikke på dit spm.

Svar #5
11. maj 2004 af Lise2 (Slettet)

Oki- takker!

Svar #6
11. maj 2004 af Lise2 (Slettet)

Ok forresten, skal man godt nok regne det hele ud- altså halvakserne og centrum, for at kunne tegne niveaukurven?

Svar #7
11. maj 2004 af Lise2 (Slettet)

Underligt.. jeg får (27,36)!
Men ligger punktet udenfor området? Er det det jeg har gjort galt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2004 af Casper... (Slettet)

tjek lige den her igen: https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=38956

___________---

så vidt jeg husker fik jeg også 27,36 første gang.... (men klassens kloge hoved mente det altså anderledes ....)

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2004 af madsbs (Slettet)

Hmm jeg mener, at man skal regne både centrum og halvakser du før man kan tegne niveaukurven. Skal også selv til mat imorgen på HHX, så det er rart med nogle man lige kan konverseremed. Har deværre ikke lavet denne opgave. Kan du evt. finde et link til sættet på uvm.dk?

Svar #10
11. maj 2004 af Lise2 (Slettet)

http://us.uvm.dk/gymnasie//erhverv/eksamen/eksamensopgaver/023286.pdf

opgave 5

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2004 af madsbs (Slettet)

Hejsa

Undskyld ventetiden

O(x,y)=t

Og så ellers køre det hele igennem indtil du kommer til den reducerede brøk. Her står t på nævnerens plads begge steder (med henholdsvis x og y på tællerens). Sæt så t= 2154 ind på de to steder hvor der står t. Håber det kunne hjælpe lidt. Ellers held og lykke (det får jeg i hvert fald selv brug for) :-)

Skriv et svar til: Kvadratisk programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.