Matematik

differentialregning.

31. august 2007 af Klokkeblomsten16 (Slettet)
Heej.
funktionen f er bestemt ved:

f(x) = kvadratrod x -kvadratrod 3 / x-3

Jeg vil høre om det kan passe at man ikke direkte vha. regneudtryk kan bestemme lim x->3 f(x)?
Noget med at det er de samme tal i tæller og nævner??

På forhånd tak;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2007 af Mandelbrot (Slettet)

hvis x --> 3, er f(x) --> uendelig

Er det det du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

går x mod 0, går x mod 3 eller hvad? prøv at tegne grafen, så kan du få et indblik i forløbet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2007 af mathon


linjen x=3 er asymptote
se
http://peecee.dk/index.php?id=65577

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Lim f(x) = sqr(3), når x går mod x, så sqr(3) må være asymptote.

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/index.php?id=53453

Skriv et svar til: differentialregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.