Fysik
Hjælp til fysik opgave
02. september 2007 af
duru22 (Slettet)
jeg har brug for hjælp til en$ fysik opgave..
En bil, der holder ved stoplinien starter, da trafiksignalet skifter til grønt, med en acceleration på 0,80m/s^2. En lastbil kører hen mod trafiksignaleti sammeretning med en fart på 20m/s, men er 100m fra stoplinien, da signalet skifter.
a) hvor langt efter stoplinien vil lastbilen passere bilen?
b) hvor langt efter stoplinien vil bilen igen overhale lastbilen, når bilen fortsætter med accelerationen 0,80m/s^2, indtil farten er 30 m/s?
En bil, der holder ved stoplinien starter, da trafiksignalet skifter til grønt, med en acceleration på 0,80m/s^2. En lastbil kører hen mod trafiksignaleti sammeretning med en fart på 20m/s, men er 100m fra stoplinien, da signalet skifter.
a) hvor langt efter stoplinien vil lastbilen passere bilen?
b) hvor langt efter stoplinien vil bilen igen overhale lastbilen, når bilen fortsætter med accelerationen 0,80m/s^2, indtil farten er 30 m/s?
Svar #1
02. september 2007 af peter lind
Bilen kører med en konstant acceleretion. Hvis vi antager den starter fra x = 0, gælder der x =½at^2
Lastbilen kører med konstant hastighed med 100 m bagud. Så er den til tiden t på x=vt-100
Når den ene bil overhaler den anden er de på samme sted så x=½at^2 =
vt-100
Løs ligningen så finder du det tidspunkt hvor overhalingen sker. Sæt den en tid ind i en af ovenstående ligninger og du får afstanden.
Lastbilen kører med konstant hastighed med 100 m bagud. Så er den til tiden t på x=vt-100
Når den ene bil overhaler den anden er de på samme sted så x=½at^2 =
vt-100
Løs ligningen så finder du det tidspunkt hvor overhalingen sker. Sæt den en tid ind i en af ovenstående ligninger og du får afstanden.
Svar #3
02. september 2007 af peter lind
Fint. Det er netop det du skulle få. Den mindste tid svarer til når lastbilen overhaler. Den største til når lastbilen bliver overhalet.
Svar #4
02. september 2007 af silverbabe (Slettet)
jeg her kigget lidt med her og min den mindste tid bliver på 5,6, hvilket jeg ikke kan se skulle være rigtig da lastbilen tager 5sek bare om at køre de 100m.??.. hvilken tider få I ?
Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
