Fysik

Maksimal fart

04. september 2007 af Eagle-Eye (Slettet)
Kniven på en rotorplæneklipper roterer med en frekvens på 25 omdrejninger pr. sekund, mens plæneklipperen står stille.

Hvad er da dens maksimale som kniven kan ramme græsstråene med?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Det kommer an på, hvor stor din rotor er.

Svar #2
04. september 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Det er en rotorplaneklipper med en rektangulær kniv, hvis længde er 420 mm og bredde er 40 mm, masse 1,25 kg.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2007 af Peden (Slettet)

Hvis den længde som plæneklipperens kniv rører græsset med er 40mm, og plæneklipperen bevæger sig i selvsamme retning, og under antagelse at hvert græsstrå kun skal berøres en gang af kniven.

Antallet af omdrejninger pr. sekund gange klippet længde pr. omdrejning.

Svar #4
04. september 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Det er ikke angivet hvilket længde den klipper af græsset.
Men hvis vi antager at det er 40mm = 4 cm, hvilket er ret meget vil stykket se således ud:

25*40 = 1125.. (stor hastighed?)

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2007 af Peden (Slettet)

25 omdrejninger pr sekund gange 0,4 m = 10 meter pr sekund = 36 kilometer i timen.

Svar #6
04. september 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2007 af silverbabe (Slettet)

Det får jeg altså ikke..

25 omdrejninger pr sekund gange 60sek = 1500min-1

hastighed=dia*omdr*pi = 0,42*1500*pi = 1979 meter pr minut

1979 meter pr minut gange 60min = 118740 meter pr time = 180 kilometer i timen ude på spidsen af kniven

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2007 af silverbabe (Slettet)

hovsa.. 118,7 km/t skulle der står

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2007 af Peden (Slettet)

#7:
Det virker også fornuftigt, men det afhænger af hvordan selve kniven ser ud, jeg tog informationen om den rektangulære kniv mere bogstaveligt.

Svar #10
05. september 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Er I sikre på at dette er korrekt? - Jeg får den til 119,29 km/t?
Beregner Omega etc.

Er forvirret nu.

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Den lineære hastighed er vinkelhastigheden (målt i radianer) gange radius, altså v=w*r, men jeg kan ikke huske det helt. Jeg mener vi her har en god formel, der relaterer den lineære hastighed til vinkelhastigheden. Husker jeg forkert, så må en eller anden lige rette.

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg får den til 18,3 km/h

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. september 2007 af silverbabe (Slettet)

Eagle-Eye :

ja jeg får den også til 119,29 hvis jeg renger med den diagonale diameter på kniven. Jeg antog før at det ikke ville betyde "noget", men det skal jo selvfølgelig være den diagonale diameter hvis det skal være korrekt - sorry der.

Skriv et svar til: Maksimal fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.