Matematik

hjælp mat, retvinkelede trekanter

04. september 2007 af iJakobi (Slettet)



Jeg sidder fast i de her 2 opgaver som er aflevering til i morgen..

I det følgende betragtes en retvinklet trekant hvor C=90 grader

jeg ved at A= 35grader C=90 grader a=8 ...


jeg har fundet vinkel B ved at sige 90-35=55 grader

jeg skal finde side b og c.. ved brug a sinus eller cos. men hvordan?


problemmet er at jeg været syg dat vi fik gennem gået om retvinklede trekanter, og vi har ikke fået vores lærebog endnu, vi har kun kopi ark som jeg ikke har fået.

og så er der den her opgave som jeg slet ikke fatter:

karen ønsker at bestemme bredden af en å, hun finder derfor et sted, hvor åen har et ikke snoet forløb, og hun stiller sig på den ene side(punkt C ) lige over for et træ på det modsatte side, punkt B Fra. C bevæger hun sig 20 M langs åens løb i en retning. der er vinkelret på BC. Hun når da til punktet A, og herfra måler hun A=30 grader

Hvor bred er er åen? det giver ingen mening det her..





Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2007 af mathon


1) tegn en skitse

2) inplot de givne data

c/sin(C) = a/sin(A)
som ved indsættelse giver

c/sin(90°) = 8/sin(35°), beregn c...


b^2 = c^2 - a^2, hvoraf b findes, da du NU kender både a og c

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2007 af mathon


...træet ved åen

tegn skitse

i en 30-60-trekant er den største katete sqr(3) gange den mindste,

hvoraf

sqr(3)*|bredde| = 20,

der giver

|bredde| = 20/sqr(3)

Svar #3
04. september 2007 af iJakobi (Slettet)

jeg har løst den første opgave.

har gået b til 11, 43 og c til 13, 95.

Hvad er sqr?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2007 af mathon


...eller

|bredde|/sin(30°) = 20/sin(60°)

hvoraf

|bredde| = sin(30°) *20/sin(60°)....

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2007 af mathon


b til 11,43 og c til 13,95 er rigtige

sqr = square root = kvadratrod

Svar #6
04. september 2007 af iJakobi (Slettet)

tusind tak for hjælpen sir..:P

Skriv et svar til: hjælp mat, retvinkelede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.