Fysik

Radioaktivitet

05. september 2007 af mikeh (Slettet)
ET radioaktivt præparat indeholder et stof med halveringstiden 3,0 døgn. Aktiviteten fra præparatet er til at begynde med 600 Bq

hvor mange kerner henfalder i løbet af det første døgn..

jeg har fået henfaldskonstanten til 0,23 ved : ln(2)/T½

så er No = Ao/K = 2596,85

derefter kan vi finde kernerne i løbet af en dag

N = No*e^-kt = 2596,85*e^(-0,23*1) = 2061,12


vil det så siger at 2061,12 kerner henfalder i løbet af et døgn? :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2007 af Esbenps

Det vil sige, at du efter et døgn har 2061,12 kerner tilbage...

Svar #2
05. september 2007 af mikeh (Slettet)

er det så svaret eller hvad :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2007 af Esbenps

Det kommer vel an på hvilket spørgsmål du snakker om. Du har 2061 kerner tilbage efter 1 døgn... så må du selv kunne fortsætte.

Svar #4
05. september 2007 af mikeh (Slettet)

jamen mit spørgsmål lyder, ; hvir mange kerner henfalder i løbet af det første døgn?

og du siger jeg har 2061 kerner tilbage efter 1 døgn.


2596,85-2061 = 535,85

det kan da slet ikke passe der kun henfalder 535,85 kerner pr. døgn? eller kan det? :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2007 af Esbenps

OK, jeg har lige kigget lidt nærmere på din opgave. Det ser ud til, at du blander lidt rundt i enheder.
Når du udregner k bruger du formlen k = ln2/T½, hvilket giver dig en henfaldskonstant i enhederne 1/døgn. Når du så bagefter udregner No, så bruger du formlen No = Ao/k. Her indsætter du - så vidt jeg kan se - bare aktiviteten 600 Bq og dividerer den med k, som har enheden 1/døgn; men Bq er det samme som 1/s, så det passer ikke med 1/døgn!
Du er nødt til at bruge samme enheder ellers kikser det.

Prøv at regne med enheder, så det passer...

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2007 af Esbenps

Du kan allerede fra start af se, at du ikke har regnet rigtigt, da din aktivitet er 600 Bq! Det betyder, at der henfalder 600 kerner hvert sekund! Det stemmer ikke overens med, at der er under 3000 kerner til at starte med...

Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.