Matematik

Forstår ikke opgaven

07. september 2007 af per-sempre (Slettet)
Hej..

Jeg kan ikke forstå en opgave..

jeg har uploadet, så håber nogen har tid og lyst til at hjælpe..

her er linket http://peecee.dk/?id=66758

På forhånd mange tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal finde arealet, så du løser ligningen integralet(e^x-e^(-x))=8 fra
grænserne 0 til a, og finder x=ln(4+sqr(15)) = 2

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2007 af Benjamin. (Slettet)

Hvad er det mere specifikt ved opgaven, du ikke forstår?
Du skal bruge det bestemte integral fra 0 til a udtrykt ved a, sætte dette lig med 8 og isolere a.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2007 af ibibib (Slettet)







Dette er en forklædt andengradsligning. Gang med

og sæt


Løsningen er

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#3
Jeg angv resultatet som 2, da der kun er opgivet et enkelt ciffer i opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2007 af ibibib (Slettet)

Det eksakte resultat i #2 afviger fra det korrekte resultat




Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2007 af mathon


e^x-e^(-x) =2*((1/2)(e^x-e^(-x))) = 2*sinh(x)

S 2*sinh(x)dx = 2cosh(x)

det bestemte integral:

a
S[e^x-e^(-x)]dx = 2(cosh(a)-cosh(0)) = 8
0

cosh(a) - 1 = 4

a = cosh^-1(5)....

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#5
ja jeg glemte addenden "-2"

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#3
Gider du ikke lige kaste et blik på den opgave med kuglen ibibib?

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2007 af ibibib (Slettet)

#8 Hvilken tråd er det?

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Denne her:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=392828


Svar #11
08. september 2007 af per-sempre (Slettet)

tak for hjælpen..

er der ikke to løsninger.. min lommeregner giver mig to løsninger, nemlig:

x=2,29 og x= -2,29

ska jeg ikke bruge begge resultater..?

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

du skal finde arealet (og ikke bare integralet) og det er positivt.

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2007 af ibibib (Slettet)

Der står i opgaven ar x>0.
Ellers havde du haft to løsninger.

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. september 2007 af ibibib (Slettet)

#10 Fysik kender jeg ikke til...

Svar #15
08. september 2007 af per-sempre (Slettet)

nåår ja.. i har jo ret.. arealet bliver jo ellers negativt.. og x>0..

tak for hjælpen alle sammen

Skriv et svar til: Forstår ikke opgaven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.