Fysik
Kort opgave
08. september 2007 af
LiL-H (Slettet)
Håber at kunne få hjælp til denne lille opgave, jeg har lidt problemer med..
Rb-87 er betaradioaktiv med halveringstid 28 år.
a. Skriv henfaldsskemaet.
b. Beregn henfaldskonstanten.
Rb-87 er betaradioaktiv med halveringstid 28 år.
a. Skriv henfaldsskemaet.
b. Beregn henfaldskonstanten.
Svar #1
09. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
a)
Ved et betahenfald udsender atomkernen en elekron. Dette sker ved, at en neutron omdannes til en proton. Vægten af neutronen og protonen er så godt som ens, hvorfor massen af atomet ikke ændres, men atomkernen får en proton mere.
b)
Aktiviteten A er: A=A0*exp(-kt). Hvis aktiviteten halveres på 28 år, gælder det at:
A/A0 = exp(-kt) = 0,5.
Indsæt t = 28 år og løs ligningen
Ved et betahenfald udsender atomkernen en elekron. Dette sker ved, at en neutron omdannes til en proton. Vægten af neutronen og protonen er så godt som ens, hvorfor massen af atomet ikke ændres, men atomkernen får en proton mere.
b)
Aktiviteten A er: A=A0*exp(-kt). Hvis aktiviteten halveres på 28 år, gælder det at:
A/A0 = exp(-kt) = 0,5.
Indsæt t = 28 år og løs ligningen
Skriv et svar til: Kort opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
