Fysik
el og enheder
09. september 2007 af
foreningen (Slettet)
Hej alle!
Hvordan er det lige man omregner DKK/MVh til øre/kWh
Eks. hvis det koster 200 kroner/MWh hvor meget er det så i øre pr. kWh, og hvordan gør man?
Hvordan er det lige man omregner DKK/MVh til øre/kWh
Eks. hvis det koster 200 kroner/MWh hvor meget er det så i øre pr. kWh, og hvordan gør man?
Svar #1
09. september 2007 af mathon
200kr/MWh = 2*10^4*øre/(10^3*kWh) = 2*10^(4-3)øre/kWh = 20 øre/kWh
Svar #2
09. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Må jeg ikke tilføje, at omregning af enheder er utrolig vigtigt indenfor fysikken, og det bliver ikke lettere med tiden. Der har i tidens løb været så mange forfængelige mennesker, der absolut vil have deres navn på en enhed (Newton, Farad, Curie, Volt, Joule, Ohm, Pascal og mange mange andre, så det er blevet aldeles surt for eleven at finde hoved og hale i det, især for begynderen). I stedet burde man konsekvent anvende MKS-systemet hvor dette er muligt, indtil man har rigtig godt fat i det.
Skriv et svar til: el og enheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
