Matematik
På A
09. september 2007 af
rikshan (Slettet)
Jeg forstår ikke lige det her- nogle venlige sjæle der kan forklare?
Opgave fra "vejledende eksempler på eksamensopgaver i matematik" stx A-niveau 2006:
3.012
Der ses en "trekantlignende figur".
På figuren ses en 5m lang stige, der er stillet op mod et hus, der ligger 1,5 m bag en 2m høj mur, som stigen hviler på.
a) Vis, at der gælder følgende sammenhæng mellem x og y
y= 3/x og (x+1,5)^2 + (y+2)^2 = 25. (*)
b) Reducer (*) til en ligning, som x skal opfylde, og løs denne ligning for at bestemme de mulige afstande mellem muren og det sted, hvor stigen rører jorden.
__________________________________________________
Hvis du forstår det- så hjælp mig lige. Gerne forklaret detaljeret.
Med mange hilsner Rikshan// - Eller den der virkelig har brug for hjæææælp!
Opgave fra "vejledende eksempler på eksamensopgaver i matematik" stx A-niveau 2006:
3.012
Der ses en "trekantlignende figur".
På figuren ses en 5m lang stige, der er stillet op mod et hus, der ligger 1,5 m bag en 2m høj mur, som stigen hviler på.
a) Vis, at der gælder følgende sammenhæng mellem x og y
y= 3/x og (x+1,5)^2 + (y+2)^2 = 25. (*)
b) Reducer (*) til en ligning, som x skal opfylde, og løs denne ligning for at bestemme de mulige afstande mellem muren og det sted, hvor stigen rører jorden.
__________________________________________________
Hvis du forstår det- så hjælp mig lige. Gerne forklaret detaljeret.
Med mange hilsner Rikshan// - Eller den der virkelig har brug for hjæææælp!
Skriv et svar til: På A
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
