Matematik
rod i polynomie
10. september 2007 af
Suzan3 (Slettet)
Jeg har en blækregningsopgave der hedder:
Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6
Nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg gør?
Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6
Nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg gør?
Svar #1
10. september 2007 af Esbenps
Hvis -2 er en rod i polynomiet, så ved du, at p(-2)=0. Du kender jo p(x) og på den måde kan du bestemme k...
Svar #2
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)
okay, mange tak! Havde ingen ide om hvordan jeg skulle slå hul på opgaven.
Men jeg prøver lige det så..
Men jeg prøver lige det så..
Svar #5
10. september 2007 af Suzan3 (Slettet)
-2^3+k*-2^2-3*-2+6=0
(-8)+4k-(-6)+6=0
-8+4k+6+6=0
4k+4=0
4k=-4
k=-1
Er det rigtigt?
(-8)+4k-(-6)+6=0
-8+4k+6+6=0
4k+4=0
4k=-4
k=-1
Er det rigtigt?
Skriv et svar til: rod i polynomie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
