Matematik
Skitsér parabel
10. september 2007 af
Suzan3 (Slettet)
Jeg har en opgave der lyder:
En parabel er bestemt ved ligningen
y=x^2-x-2
Bestem toppunktet for parablen og skitsér parablen.
Først udregnede jeg d.
d=b^2-4ac
d=(-1)^2-(4*1*(-2))
d=1-(-8)
d=9
så satte jeg ind i toppunktsformlen
T=((-b/2a),(-d/4a))
T=(1/2,9/4)
Er det topunktet??
Og hvordan skitsérer jeg den så?
En parabel er bestemt ved ligningen
y=x^2-x-2
Bestem toppunktet for parablen og skitsér parablen.
Først udregnede jeg d.
d=b^2-4ac
d=(-1)^2-(4*1*(-2))
d=1-(-8)
d=9
så satte jeg ind i toppunktsformlen
T=((-b/2a),(-d/4a))
T=(1/2,9/4)
Er det topunktet??
Og hvordan skitsérer jeg den så?
Svar #2
10. september 2007 af badooo (Slettet)
Jep, det er toppunktet hvis du sætter et "-" foran :)
Beregn rødderne x1 og x2, og afsæt dem + toppunktet i et koordinat-system. Tegn så parablen..
Beregn rødderne x1 og x2, og afsæt dem + toppunktet i et koordinat-system. Tegn så parablen..
Skriv et svar til: Skitsér parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
