Matematik

Hjælp det haster

10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Luftens temperatur aftager med ½ grad for hver 200 meter man stiger op. ved bjergets fod er temperaturen 20 grader.

Lav en formel, der beskriver temperaturens afhængighed af højden?

Hvad er temperaturen i 876 meters højde?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2007 af Riemann

Udnyt at temperaturen aftager med ½ grad for hver 200 meter man stiger op og at temperaturen ved bjergets fod er 20 grader. Herudfra kan du lave en formel for temperaturens afhængighed af højden og til sidst kan temperaturen i 876 meters højde findes.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

LAD DOG VÆRE MED AT GIVE INDLÆG INTETSIGENDE TITLER!

Svar #3
10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Kunne det så være 200 meter= ½ divideret med 20 grader ?
Eller er jeg hel gal på den.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2007 af Riemann

Ikke helt...

Et hint:

I 0 meters højde er temperaturen 20 grader
I 200 meters højde er temperaturen 19.5 grader
I 400 meters højde er temperaturen 19 grader
osv...


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2007 af Riemann

Grafen for funktionen bliver i øvrigt en ret linie

Svar #6
10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Det har jeg fundet ud af, men jeg kan ikke finde de sidste 76 grader ? og den formel hvordan den skal være.

Ellers tak for hinten :)

Svar #7
10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Det har jeg fundet ud af, men jeg kan ikke finde de sidste 76 grader ? og den formel hvordan den skal være.

Ellers tak for hinten :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2007 af Riemann

Du kan bare tage udgangspunkt i punkterne (0,20) og (200, 19.5) og så finde en ret linie gennem disse to punkter

Svar #9
10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

kan du ikke give mig et eksempel på en formel, så tror jeg bedre jeg kan forstå det ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2007 af Riemann

Slå op i din bog/formelsamling og læs om en ret linie gennem to punkter. Der er det forklaret mere grundigt end jeg kan forklare det.

Men hvis du har to punkter (x1,y1) og (x2,y2) er hældningen af den rette linie (på formen y=a*x+b) gennem punkterne givet ved

a=(y2-y1)/(x2-x1)

Herefter kan b bestemmes ved at indsætte et af punkterne i y=a*x+b

Skriv et svar til: Hjælp det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.