Fysik
Pendul
11. september 2007 af
Liiinee (Slettet)
Nogle, der kan hjælpe mig med at beregne farten af en pendul?
Jeg kender massen af kuglen, vinklen...
m=8gram
vinkel = 34 gr.
g = 9,82 N/kg
Ft = m * g * sin(34deg) = 0,044 N,
men hvordan beregner des fart, hvormed luften passere forbi bolden.
Line
mange tak
Jeg kender massen af kuglen, vinklen...
m=8gram
vinkel = 34 gr.
g = 9,82 N/kg
Ft = m * g * sin(34deg) = 0,044 N,
men hvordan beregner des fart, hvormed luften passere forbi bolden.
Line
mange tak
Svar #1
11. september 2007 af peter lind
Jeg går ud fra at at det er hastigheden i det laveste punkt og at du har lodsnorens længde.
Heraf kan du ud fra vinklen bestemme højden over det laveste punkt. Derefter bruges energibevarelse. ½mv^2=mgh
Heraf kan du ud fra vinklen bestemme højden over det laveste punkt. Derefter bruges energibevarelse. ½mv^2=mgh
Svar #3
12. september 2007 af peter lind
Så må der mangle nogle andre oplysninger. Skriv eventuelt opgaven direkte af.
Skriv et svar til: Pendul
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
