Matematik

Arealberegning

12. september 2007 af piter (Slettet)
I en lukket kasse skal længden være 2 gange bredden, og højden skal være 0.4 gange bredden

Bestem kassens overflade areal udtryk ved bredden.

hvis jeg kalder kassens bredde x, må længden af kassen være 2*x højden de 0.4*x

Hvordan finder jeg resten?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2007 af ibibib (Slettet)

En kasse består af
2 ender
top og bund
2 sider.
Beregn aralet af hver af disse.

Svar #2
12. september 2007 af piter (Slettet)

Kender jo ikke x

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2007 af allan_sim

#2.
Du skal blot udtrykke det ved x. På den måde finder du jo frem til en generel formel, der virker uanset størrelsen af x.

Så bunden består af længde og bredde, to af siderne af længde og højde og....

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2007 af ibibib (Slettet)

Opgaven lyder
"Bestem kassens overflade areal udtryk ved bredden."
Du netop ikke få et tal som resultat, men et udtryk hvori x indgår.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2007 af allan_sim

#0.
Overfladearealet må være givet ved summen af arealerne for top og bund samt sider.

Top og bund har hver arealet længde gange bredde.
To af siderne har arealet længde gange højde.
Og de to sidste sider har arealet bredde gange højde.

Du har selv skrevet, at længde er givet ved l=2*x og højde er givet ved h=0,4*x. Du kan nu indsætte disse udtryk for hver type areal og tilsidst lægge arealerne sammen.

Top: l*b = 2x*x = 2x²
Bund: l*b = 2x*x = 2x²
Side 1: l*h = 2x*0,4x = 0,8x²

Og sådan fortsætter du. Giver det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2007 af mathon


bredde: x
længde: 2x
højde: 0,4x

areal:
bund/låg: 2(x*2x) = 4x^2
endeflader: 2(0,4x*x) = 0,8x^2
sideflader: 2(0,4x*2x) = 1,6x^2

overfladeareal: (4+0,8+1,6)x^2 = 6,4x^2

eller

A_ov(b) = 6,4*b^2

Skriv et svar til: Arealberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.