Fysik

Elektricitet

12. september 2007 af pox (Slettet)
Hejsa.
Jeg søger hjælp til følgende opgave, da den virker forvirrende....

En metalkugle har ladningen + 3,5 * 10^-9 C.

a. forklare om kuglen har et overskud eller et underskud af elektroner.

b. Hvor mange elektroner er tilført eller fjernet fra metalkuglen?

c. Hvor meget vejer disse elektroner? Massen af en elektron er m(c) = 0,911 * 10^-30 kg

ja det jeg er kommet frem til er :P :

den elektriske elementarladning e har størrelsen
e = 1,602 * 10 ^-19 C

b = (3,5 * 10^-9 C) / 1,602 * 10 ^-19 C = 2,18 * 10^10 ?

c = (2,18 * 10^10) * 0,911 * 10^-30 kg = 1,99 * 10^-20 kg ?

er slet ikke sikker på det

håber på hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2007 af Riemann

Jeg har ikke kontrolleret dine udregninger, men det ser korrekt ud.

Svar #2
12. september 2007 af pox (Slettet)

#1 tak for kigget, hvad siger du til opgave b?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2007 af Riemann

der er fremgsmåden også korrekt. Du har divideret kuglens ladning med 1 elektrons ladning og dette giver antallet af elektroner.

Har du fået løst a'eren?

Svar #4
12. september 2007 af pox (Slettet)

Nej desværre, forstår ikke hvad jeg skal i a'eren

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2007 af Riemann

Et "hjælpespørgsmål":

Hvis der er et overskud af positive ladninger på kuglen (dette er tilfældet idet kuglen samlet set har en positiv ladning) har kuglen så flest negative eller positive ladninger?

Svar #6
12. september 2007 af pox (Slettet)

#5 så har den flest positive ladninger, så er den i underskud af elektroner? :/

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2007 af Riemann

#6
Ja :-)

Svar #8
12. september 2007 af pox (Slettet)

#7 mange tak for hjælpen! nu er jeg glad ;)

Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.