Fysik
Svinghjuæ
12. september 2007 af
Pelle89 (Slettet)
et svinghjul roterer med Ekin=16j
nu lader man svinghjuæet trække en dynamo, som omsætter energien til elektrisk energi. dynamoen er forbundet med en resistior.
der ses en eksponentielt aftagende graf "tror jeg den er "
grafen viser P som funktion af t i resistoren..
B) bestem fx ved grafisk metode, hvor mange procent af svinghjulets kinetiske ener der omsætter i resisroren..
hmm jeg er med på at man via ved at diffenrentiere kunne finde energien pr tid men man har jo ingen ligning for grafen.
nu lader man svinghjuæet trække en dynamo, som omsætter energien til elektrisk energi. dynamoen er forbundet med en resistior.
der ses en eksponentielt aftagende graf "tror jeg den er "
grafen viser P som funktion af t i resistoren..
B) bestem fx ved grafisk metode, hvor mange procent af svinghjulets kinetiske ener der omsætter i resisroren..
hmm jeg er med på at man via ved at diffenrentiere kunne finde energien pr tid men man har jo ingen ligning for grafen.
Svar #1
12. september 2007 af Pelle89 (Slettet)
det er sku gået lidt stærkt håber i kan læse hvad jeg har skrevet til trods for fejlene
Svar #2
12. september 2007 af Lurch (Slettet)
Det er en smule uklart hvad du mener, men jeg prøver alligevel.
Du har en graf, som viser effekt P afsat i resistoren som funktion af tiden?
Hvis dette er tilfældet, så må arealet under din graf angive den samlede energi afsat i resistoren. Du ahr tid ud af x-aksen og effekt op af y-aksen, effekt*tid = energi
Arealet kan du sikkert aflæse dig til og så sammenligne tallet med de 16J kinetisk energi
Du har en graf, som viser effekt P afsat i resistoren som funktion af tiden?
Hvis dette er tilfældet, så må arealet under din graf angive den samlede energi afsat i resistoren. Du ahr tid ud af x-aksen og effekt op af y-aksen, effekt*tid = energi
Arealet kan du sikkert aflæse dig til og så sammenligne tallet med de 16J kinetisk energi
Svar #3
12. september 2007 af Pelle89 (Slettet)
det er helt rigtigt hvad du siger men det er ikke muligt at aflæse arealet da grafen ikke falder linieært.. desværre det er netop detfor jeg er lidt på skideren..
Skriv et svar til: Svinghjuæ
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
