Matematik

Reducer

14. september 2007 af siimba (Slettet)
Hej,
Skal reducere det følgende, men er lidt i tvivl om fremgangsmåden

a) 10b-100(-4+0,1b)=

b)(12x-3)(5x-9)

c)(4x-4)^2-16(x^2+1)


Skal jeg bare gange parenteserne ud eller hvordan? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2007 af Riemann

ja, det skal du.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

#0 Ja. Hvis du er i tvivl på dit svar, så skriv det her, og jeg kigger på det. Men, det er vigtigt at du selv prøver først.

Svar #3
14. september 2007 af siimba (Slettet)

Jep, selvfølgelig :)
Mine resultater kommer imorgen - klokken er blevet for mange nu til matematik :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2007 af mathon


a) 10b - 100(-4 + 0,1b) = 10b -(100(-4) + 100*0,1b) =

10b -(-400 + 10b) = 10b + 400 - 10b = 400 (hævet minus-parentes)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2007 af mathon


b)(12x-3)(5x-9)

benyt reglen (a+b)(c+d) = ac + ad + bc + bd

"man multiplicerer to flerledede størrelser ved at multiplicere hvert led i den ene med hvert led i den anden"

(12x - 3)(5x - 9) = (12x + (-3))(5x + (-9)) =

12x*5x + 12x(-9) + (-3)*5x + (-3)(-9) = 60x^2 - 108x - 15x + 27 =

60x^2 - 123x + 27

i c) benytter du

1) (a-b)^2 = a^2 - 2ab + b^2

2) ganger ind i parentesen

3) hæver minus-parentesen

4) reducerer led af typen x^2, x og "tal"

Svar #6
20. september 2007 af siimba (Slettet)

Okay.. Det er de samme resultater jeg er nået frem til - så det var heldigt :)

Jeg takker for hjælpen

Svar #7
20. september 2007 af siimba (Slettet)

#4
Jeg blir dog lige nød til at spørge til din udregning.
10b - 100(-4 + 0,1b) = 10b -(100(-4) + 100*0,1b)

Hvordan kommer du frem til 10b-(100(-4)?

Svar #8
20. september 2007 af siimba (Slettet)

Jeg har fundet ud af #5 - Jeg så forkert i dine udregninger og kunne derfor ikke få det til at passe..

I #4 kan jeg dog ikke helt forstå dine udregninger.. :-/

Svar #9
20. september 2007 af siimba (Slettet)

Okay i opg. c - kan jeg så se mit svar er helt i skoven..

Den må jeg nok også have lidt hjælp til :-/

Sikke mange gange jeg efterhånden har rette mig selv i denne tråd..
Håber det er til at finde ud af hvilke opgaver jeg stadig behøver hjælp til.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2007 af Riemann

c:
ved at udnytte kvadratsætninger fås:
(4x-4)^2-16(x^2+1) = 16*x^2 +16 -32*x - 16(x^2 - 1)

Omskriv selv dette.

Svar #11
20. september 2007 af siimba (Slettet)

Jeg kan virkelig ikke se hvad jeg skal gøre med den c opgave - nogen der kan pensle det helt ud for mig? :)

Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.