Fysik
Neutronstjerne
15. september 2007 af
pox (Slettet)
Hey
Hvordan kommer jeg i gang med følgende opgave:
Opgaven:
Denne øvelse handler om neutronstjerner. En neutronstjerne er et objekt med omtrent samme masse som Solen. En neutronstjerne består formentligt af neutroner pakket tæt sammen som i en atomkerne. Solens masse er M(sol) = 2 * 10^30 kg.
a) Beregn densiteten af en neutron, idet rumfanget af en kugle er givet ved
V = 4/3 * pi * r^3
håber på hjælp ;)
Hvordan kommer jeg i gang med følgende opgave:
Opgaven:
Denne øvelse handler om neutronstjerner. En neutronstjerne er et objekt med omtrent samme masse som Solen. En neutronstjerne består formentligt af neutroner pakket tæt sammen som i en atomkerne. Solens masse er M(sol) = 2 * 10^30 kg.
a) Beregn densiteten af en neutron, idet rumfanget af en kugle er givet ved
V = 4/3 * pi * r^3
håber på hjælp ;)
Svar #1
15. september 2007 af Riemann
Du mangler en oplysning om en neutronstjernes radius for at kunne regne opgaven.
Svar #2
15. september 2007 af pox (Slettet)
hmm det lyder mærkeligt, fordi at næste underopgave lyder sådan:
b) Beregn radius i en neutronstjerne, hvis densiteten af neutronstjernen er lig densiteten af en neutron.
b) Beregn radius i en neutronstjerne, hvis densiteten af neutronstjernen er lig densiteten af en neutron.
Svar #3
15. september 2007 af Riemann
Havde ikke lige set at det kun var densiteten af en neutron i a (jeg troede det var massen af neutronstjernen), der skulle udregnes.
Du kan finde densiteten af en neutron ved at dividere massen af en neutron med volumenet af en neutron (du kan sikkert så radius af en neutron op i din bog...)
Du kan finde densiteten af en neutron ved at dividere massen af en neutron med volumenet af en neutron (du kan sikkert så radius af en neutron op i din bog...)
Skriv et svar til: Neutronstjerne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
