Matematik

Eksakte værdi

17. september 2007 af batikha (Slettet)
Hej. Jeg har brug for hjælp til denne opgave om eksakte værdi af x!

f(x)= x^2-4LNx , x tilhører [1;10]
Jeg skal beregne den eksakte værdi af x, for hvilken f har minimum.


På forhånd mange mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2007 af mathon


f(x)= x^2-4ln(x) , x tilhører [1;10]

f'(x)= 2x - 4/x

kritiske punkter/ekstrema-punkter findes
hvor

f'(x)=0
alts

2x - 4/x = 0

2x^2 - 4 = =

x^2 = 2

x = sqr(2), da (-sqr(2) ligger udenfor Dm(f))

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2007 af mathon


alts --> altså

Skriv et svar til: Eksakte værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.