Fysik
fart (rette)
17. september 2007 af
mikeh (Slettet)
Hej,. jeg sidder med en opgave som jeg gerne vil ha en til at rette !
Når karrusellen drejer rundt, foretager passagerne en cirkelvbevægelse med konstant fart. Radius i cirkelbevægelsen er 14,5 m. et sæde med to piger har den samlede masse 180 kg.!
Sædet "drejer" ca. 20.8 grader
BEstem pigernes fart i cirkelbevægelsen..
Så har jeg sagt Ft = Fc*sin(Thetha)
Ft = m*g = 180kg*9,82m/s^2 = 1767,6 N
så kan jeg sige 1767,6N = Fc * sin(20,8)
Fc= 4977,65 N
jeg kan så finde farten med flg. formel:
Fc = m * (v^2/r)
jeg kan isolere v
v = sqr((Fc*r)/r) = 20,02 m/s
er det rigtigt? :S
Når karrusellen drejer rundt, foretager passagerne en cirkelvbevægelse med konstant fart. Radius i cirkelbevægelsen er 14,5 m. et sæde med to piger har den samlede masse 180 kg.!
Sædet "drejer" ca. 20.8 grader
BEstem pigernes fart i cirkelbevægelsen..
Så har jeg sagt Ft = Fc*sin(Thetha)
Ft = m*g = 180kg*9,82m/s^2 = 1767,6 N
så kan jeg sige 1767,6N = Fc * sin(20,8)
Fc= 4977,65 N
jeg kan så finde farten med flg. formel:
Fc = m * (v^2/r)
jeg kan isolere v
v = sqr((Fc*r)/r) = 20,02 m/s
er det rigtigt? :S
Svar #1
17. september 2007 af peter lind
Der er simpelthen ikke nok oplysninger i den opgave. Hvad mener du med Sædet drejer 20,8 grader ?. Jeg kan ikke se at tyngdekraften har noget som helst med det at gøre.
Svar #2
17. september 2007 af mikeh (Slettet)
årh jamen det fordi vi har fået sådan et ark til.. men nevermind.. det er det rigtige svar, har jeg fundet ud af
Skriv et svar til: fart (rette)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
