Fysik

MATHON

17. september 2007 af Liiinee (Slettet)
Mathon.. har brug for din hjælp :d

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2007 af Peden (Slettet)

Det var da dejligt.
Men hvorfor skriver du ikke bare til ham direkte? Eller alternativt: Stiller dit spørgsmål her.

Svar #2
17. september 2007 af Liiinee (Slettet)

jamen jeg har skrevet til ham...
du vil måske gerne hjælpe? Lyder dejligt..

i så fald drejer det sig om dette..
Jeg kan ikke løse opgaverne


http://peecee.dk/?id=68381


mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2007 af Peden (Slettet)

Generelt er der en større svar-rate på spørgsmål hvor man ikke bare linker til en fil...

Svar #4
17. september 2007 af Liiinee (Slettet)

hvad mener du =?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2007 af Peden (Slettet)

Jeg mener at du skal tage dig den tid det tager at skrive dit spørgsmål her, istedet for at linke til en word-fil på peecee.dk.

Hvis du ikke vil er det fair nok, men der er generelt flere der gider hjælpe dig hvis du gør det lidt nemt for dem...

Svar #6
17. september 2007 af Liiinee (Slettet)

jamen der er et skema, som jeg umiddelbart mener man skal benytte til at svare på spørgsmålene...
men det kan jeg ikke finde ud af

Svar #7
17. september 2007 af Liiinee (Slettet)

undskyld,, det er en graf. derfor der er et link

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

1) Vi starter med den fysiske betragtning, og det er meget vigtigt, at du gør som jeg siger. Start med at tegne, selvom du selv har figuren, du skal også lave det, man kalder free-body-diagram, det vil sige, du tegner alle kræfterne i et vektordiagram,
Hvad søren sker der? Ja du har to klodser A og B, den der glider og den, der hænger, massen af A er 2,6 kg. Måske tænker du ikke over det, men du har også jorden der trækker i begge klodser, uden den ville der ikke ske noget.
Vi ser nu, at der et total af 5 kræfter på blokkene: 1) tyngdekraften på A lodret nedad, og normalkraften på A lodret opad, de ophæver hinanden. Så er der snortrækket mod højre på A, den kalder vi T, den sørger for, ar B ikke ikke falder frit. Snoren trækker opad på B med den samme kraft (numerisk set).
Jorden trækker nedad på B med kraften 2,6 kg*g, jorden trækker også nedad på B med en kraft m*g, hvor m er massen af den, der hænger. Bordet skubber opad på A, der ligger på bordet, her er det normalkraften N.
Vi har følgende størrelser involveret: kraft, masse og acceleration, og det leder tanken hen på Newton lov for bevægelse: Sigma F=m*a.
Hvordan skal vi nu bruge loven? Vi har nu en vektorligning, som vi kan splitte op i 2 skalære ligninger, da det hele foregår i planen:
Sigma F_x=M*a_x og Sigma F_y=M*a_y. T=M*a i x-retningen og i y-retningen har vi: Sigma F_y=T-m*g=-m*a, så vi nu kan skrive: m*g-T=m*a, hvoraf vi finder: a=m/(M+m) * g, det resultat substituerer vi ind i vor ligning, så vi får:
T=M*m/(M+m)*g = 2,6kg*m_b)/(2,6kg+m_b) * 9,8 m/s^2.
Håber du nu kan løse det. I øvrigt af tegningen finder du hældningen for grafen:
0,6m/s/(1,5*s^-1=2/3m/s^2

Brugbart svar (1)

Svar #9
18. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Kommer lige i tanke om, at det nemmeste her er at indføre en imaginær akse. Du strækker i tankerne snoren ud, så den løber parallelt med x-aksen, herved bliver kræfterne mellem de to blokke et internt anliggende, som du ikke skal beskæftige dig med, de må de strides om indbyrdes, du får derfor:
m*g=(2,6 kg +m)*a<=>a=m/(2,6 kg +m) * g, du kan så finde m, fordi du har aflæst a.
Jeg har ikke medtaget friktionen my*N, der virker modsat bevægelsesretningen, det skal du selv gøre, og det er som sagt vigtigts, at du forstår den fysiske side af hændelsen, fremfor den matematiske, efter min mening.

Brugbart svar (1)

Svar #10
18. september 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/index.php?id=68449

Svar #11
18. september 2007 af Liiinee (Slettet)

tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2007 af Lurch (Slettet)

Det er vel mest et spørgsmål om tid før alle skriver til mathon direkte, for der er der jo garanti for at man får lavet sine lektier for sig... 1 2 3 vupti! Se det er smart.... eller

Skriv et svar til: MATHON

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.