Matematik

Vektorer

18. september 2007 af rexden1
Hejm jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave:

Om to vektorer a, b gælder:

prikproduktet (2a-b)*(a-b)=45

|a|=6

og prikproduktet a*b=-2

Beregn længden af b og gradtallet for vinklen mellem a og b

Håber der er nogen som kan hjælpe, kan slet ikke komme igang med den

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2007 af mathon


(2a-b)*(a-b)=45

2a^2 - 3ab + b^2 = 45, der ved indsættelse
giver

2*6^2 - 3(-2) + b^2 = 45

b^2 + 78 = 45, hvilket ikke kan være tilfældet!!!!

...der må være misset et fortegn eller lignende...

Svar #2
18. september 2007 af rexden1

Ja, undskyld det har du ret i.

følgende skal ændres:

(2a-b)*(a+b)=45

Beklager min fejl

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2007 af mathon


(2a-b)*(a+b)=45

2a^2 + ab - b^2 = 45, der ved indsættelse
giver

2*6^2 + (-2) - b^2 = 45, hvoraf

b^2 = 25
|b| = 5



a*b = |a||b|*cos(v)

lommeregnerens vinkelmål i grader:

cos(v) = (a*b)/(|a||b|), hvoraf v beregnes.....

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.