Matematik

trekant

18. september 2007 af kim_possible1 (Slettet)
Når A = (1;3), B = (3;-1) og C = (7;1), hvordan finder jeg ud af om trekanten er retvinklet, stumpvinklet eller spidsvinklet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2007 af ibibib (Slettet)

Beregn først sidelængderne vha Pythagoras (lav en tegning).
Beregn derefter vinklerne vha cosinusrelationerne.

Svar #2
18. september 2007 af kim_possible1 (Slettet)

kunne du vise et eksempel, har lidt svært ved at forstå det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2007 af mathon


beregn længden af vektorerne BC, AC og AB, som er trekantens sidelængder a, b, c.

brug cos-relationen til vinkelberegning

..........................................................................

har du TI-89,
så sæt vinkelmålet til grader
og

norm([7,1]-[3,-1])ENTER - og du har a
norm([7,1]-[1,3])ENTER - og du har b
norm([3,-1]-[1,3])ENTER - og du har c



vinkelværktøjet er:
Define f(x,y,z) = cos^-1((x^2+y^2-z^2)/(2*x*y)),

som bruges tre gange

f(b,c,a)ENTER - du beregner vinkel A
f(a,c,b)ENTER - du beregner vinkel B
f(a,b,c)ENTER - du beregner vinkel C

så kan du tage stilling til, hvad du vil kalde trekanten rent vinkelmæssigt...



Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.