Matematik
HASTER! Skal afleveres i morgen.
19. september 2007 af
BananaNanna (Slettet)
Hej. Jeg har et par opgaver i min matematik aflevering til i morgen, jeg ikke kan finde ud af. Kan jeg få en smugle hjælp?
Stk. 1) En kasse med rumfanget 0,768 m3 er 1,2 m høj og har en kvadratisk grundflade. Bestem sidelængden i grundfladen.
Stk. 2) Løs for x > 0 ligningen med 2 decimaler:
4x^2 : lille tretal over kvadratrodens v, kvadratrod af x = 2
Stk. 3) En størrelse vokser med samme årlige procentsats på 15 år fra 3500 til 8040. Find den årlige vækstrate.
Stk. 4) Om den eksponentielle udvikling f gælder, at f(2) = 1 og f(-2) = 81. Angiv en forskrift for f.
.. Det vil virkelig hjælpe meget! På forhånd tak!
Stk. 1) En kasse med rumfanget 0,768 m3 er 1,2 m høj og har en kvadratisk grundflade. Bestem sidelængden i grundfladen.
Stk. 2) Løs for x > 0 ligningen med 2 decimaler:
4x^2 : lille tretal over kvadratrodens v, kvadratrod af x = 2
Stk. 3) En størrelse vokser med samme årlige procentsats på 15 år fra 3500 til 8040. Find den årlige vækstrate.
Stk. 4) Om den eksponentielle udvikling f gælder, at f(2) = 1 og f(-2) = 81. Angiv en forskrift for f.
.. Det vil virkelig hjælpe meget! På forhånd tak!
Svar #1
19. september 2007 af peberdelfinen (Slettet)
1) formlen for rumfanget af en kasse er højde*længde*bredde. For at bunden er kvadratisk på længde og bredde være det samme, her kan du kalde den x... Dette giver dig Rumfang=x^2*højde. Sæt ind og løs....
2) den er ike særligt godt forklaret
3)Sæt ind i kapitalfremskrivningsformlen og isoler r
4) du har to formler (forhåbentlig er de i din bog), der giver a og b i en eksponentiel udvikling, når du kender to punkter... og det gør du jo her. Så dem sætter du bare ind...
2) den er ike særligt godt forklaret
3)Sæt ind i kapitalfremskrivningsformlen og isoler r
4) du har to formler (forhåbentlig er de i din bog), der giver a og b i en eksponentiel udvikling, når du kender to punkter... og det gør du jo her. Så dem sætter du bare ind...
Svar #2
19. september 2007 af BananaNanna (Slettet)
1) Den siger at kassens sidelængde er 8 eller -8, så. Kan det passe i forhold til det andet? Jeg synes det lyder ret usandsynligt?
2) Den er svær at forklare, når den er så underlig.
Det er en ligning på en brøkstreg.
Øverst står der: 4x^2
Nederst står der: et lille tretal ovenpå (som om den er opløftet på kvadratroden af x) en kvadratrod af x.
Og ligningen er = 2
3) Problemet er nok mere at jeg ikke ved, hvordan man indsætter den i kapitalfremskrivningsformlen og isolerer r.
4) Jeg må jo kigge, men jeg tror det ikke.
2) Den er svær at forklare, når den er så underlig.
Det er en ligning på en brøkstreg.
Øverst står der: 4x^2
Nederst står der: et lille tretal ovenpå (som om den er opløftet på kvadratroden af x) en kvadratrod af x.
Og ligningen er = 2
3) Problemet er nok mere at jeg ikke ved, hvordan man indsætter den i kapitalfremskrivningsformlen og isolerer r.
4) Jeg må jo kigge, men jeg tror det ikke.
Svar #3
19. september 2007 af BananaNanna (Slettet)
Ps. til 4) Jeg kender jo kun x {f(2)} og b {1}, hvis vi tager den første?
Skriv et svar til: HASTER! Skal afleveres i morgen.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
