Matematik
forskrifter
20. september 2007 af
do-zap (Slettet)
opg lyder :
når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften y = 31,5*0,887^t
hvor t er tiden
a) bestem t udtrykket ved y
nitratindholdet i spinat ændre sig samtidig og følger forskriften z = 20,3+61,4*0,887^t
hvor t er tiden
b) bestem en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet
plz hjælp jeg har ingen ide om hvordan jeg skal gøre
når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften y = 31,5*0,887^t
hvor t er tiden
a) bestem t udtrykket ved y
nitratindholdet i spinat ændre sig samtidig og følger forskriften z = 20,3+61,4*0,887^t
hvor t er tiden
b) bestem en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet
plz hjælp jeg har ingen ide om hvordan jeg skal gøre
Svar #1
20. september 2007 af Munck (Slettet)
I den første skal du isolere t.
Bestemt t udtrykt ved y. Altså en værdi t, der afhænger af din y-værdi.
Når du så har bestemt t, udtrykt ved y, kan du indsætte dit udtryk for t i udtrykket for z.
Så har du et udtryk for z der afhænger af y.
Bestemt t udtrykt ved y. Altså en værdi t, der afhænger af din y-værdi.
Når du så har bestemt t, udtrykt ved y, kan du indsætte dit udtryk for t i udtrykket for z.
Så har du et udtryk for z der afhænger af y.
Skriv et svar til: forskrifter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
