Fysik
Hjælp til fysik opgave
21. september 2007 af
duru22 (Slettet)
hej, jeg har lige en opgave som jeg vil have hjælp til da mig og min veninde får en forskellige resultater når vi regner ud.
en mand trækker en slæde med en kraft på 100N. slæden med læs har massen 50 kg, og bevægelsen foregår på en vandret isflade. den snor, hvori slæden trækkes, danner en vinkel på 30 grader med den vandrette flade bevægelsen foregår med den konstante fart 2,5 m/s.
a) bestem gnidningskoefficenten mellem slæde og is.
en mand trækker en slæde med en kraft på 100N. slæden med læs har massen 50 kg, og bevægelsen foregår på en vandret isflade. den snor, hvori slæden trækkes, danner en vinkel på 30 grader med den vandrette flade bevægelsen foregår med den konstante fart 2,5 m/s.
a) bestem gnidningskoefficenten mellem slæde og is.
Svar #1
21. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
der må være lidt flere oplysninger, kraftligningen ser således ud:
R=K*cos(30 gr)-F=m*a<=>100N*cos(30 gr)-my*m*g=50kg*a
R=K*cos(30 gr)-F=m*a<=>100N*cos(30 gr)-my*m*g=50kg*a
Svar #2
21. september 2007 af mathon
|F_gnid| = 100N*cos(30°) = my*50*kg 9,82*m/s^2 = my*491 N
100N*cos(30°) = my*491 N
my = 100*N*cos(30°)/(491N) = 0,17638
100N*cos(30°) = my*491 N
my = 100*N*cos(30°)/(491N) = 0,17638
Svar #3
21. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
#2
ja det er rigtigt, det sker jo med jævn fart
ja det er rigtigt, det sker jo med jævn fart
Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
