Matematik

Hjælp plz ?

21. september 2007 af hahalol (Slettet)
nogle der lige kan hjælpe med at løse ligningen :

x^3 - 4x = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2007 af Gymnasie-tøsen (Slettet)

Sæt først x uden for en parentes, og løs den derefter vha. nulreglen!

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nulreglen
x^3 - 4x = 0
x·(x²-4) = 0
x=0 v x²-4=0

Svar #3
21. september 2007 af hahalol (Slettet)

kan man ikk regne det på en anden måde, for jeg kan ikk det der nulregel

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2007 af josemaria (Slettet)

nulreglen: (A*B)=0 dvs. enten A eller B eller begge må være nul for at resultatet skal give nul. Den er ikke så svær :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2007 af Gymnasie-tøsen (Slettet)

Nulreglen siger bare at et produkt er 0, hvis mindst en af faktorerne er 0, altså hvis a*b=0, så er enten a eller b lig. Det bruger du bare på ligningen, når du har sat x uden for parentesen. Så ved du at enten er x=0 eller x^2-4=0.

Svar #6
21. september 2007 af hahalol (Slettet)

men kan man så bruge dét som det endelig svar ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2007 af Gymnasie-tøsen (Slettet)

ja, altså når du har løst ligningen x^2-4=0.

Skriv et svar til: Hjælp plz ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.