Matematik

2.gradsligning - ubekendt koefficient

22. september 2007 af siimba (Slettet)
Hej,
Jeg skal beregne tallet c i ligningen y=-2x^2-4x+c

Tallet c skal beregnes så punktet (1,-6) skal ligge på parablen

Jeg har lavet følgende udregning - men kan ikke få resultatet til at passe

x=1 y=-6
Indsætter tallene på x og y's plads sådan:
-6=(-2*1)^2-4*1+c <=>
-6=4-4+c
-6=c

Men hvis c er -6, så ligger (1,-6) ikke på parablen - hvad gør jeg galt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2007 af josemaria (Slettet)

Du fejler i din første udregning. Du skal ikke sætte -2*1 i parantes.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2007 af josemaria (Slettet)

-6=-2*1^2-4*1+c <=>
-6=-2-4+c
-6=-6+c
0=c

Svar #3
22. september 2007 af siimba (Slettet)

På den måde.. Tak for hjælpen :)

Svar #4
22. september 2007 af siimba (Slettet)

Så kan du måske også hjælpe mig med hvad jeg gør galt i denne:
y=x^2-3x+c
Tallet c skal beregnes så det har 1 skæringspunkt med x-aksen

d=-3^2-4*1*c=0
-3^2-4*1*c=0
-9-4*1*c=0
-13*c=
c=0

Hvor går den galt henne?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2007 af josemaria (Slettet)

f(x)=x^2-3x+c

d=b^2-4ac

Vi isolerer c i formlen
d=0
0=b^2-4ac <=>
b^2=-4ac <=>
b^2/4a=c

b^2=-9 men da vi rykker den over på den anden side af lighedstegnet bliver det til 9.

4a=4*1

c= 9/4



Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2007 af josemaria (Slettet)

Det handler bare om at isolere c rigtigt:

Din foreskrift kommer derfor til at hedde:

f(x)=x^2-3x+(9/4)

Svar #7
22. september 2007 af siimba (Slettet)

Jeg takker mange gange for hjælpen :)

Skriv et svar til: 2.gradsligning - ubekendt koefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.