Matematik

3.004 - hjælp!

23. september 2007 af Fatte-hatten (Slettet)
En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved den radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.

a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng.
= pi * r^2 = ½*h*g

b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje.

Er der nogen, som kan hjælpe mig med opgave b.? Jeg er simpelthen lost!
- Tusind tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

Du skal bare isolere r i formlen fra opgave a:)

Hm.. Den her opgave virker bekendt..

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

jo.. Kig https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=399645

Svar #3
23. september 2007 af Fatte-hatten (Slettet)

Kommer der så til at stå: r^2 = ½*h*g ? Eller?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Nej,

pi · r² = ½ · h · g

r² = (½ · h · g)/pi

r = sqrt((½ · h · g)/pi)

..hvor sqrt er kvadratrod (square root)

Svar #5
23. september 2007 af Fatte-hatten (Slettet)

Åh, ja! Nu er jeg med! Tusind tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: 3.004 - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.