Matematik

Lille opgave

23. september 2007 af Jensbojsen (Slettet)
ved en prøve deltog bl.a. anne, betina og camilla. det vidste sig, at anne og betina i alt fik 66 points, betina og camilla fik tilsammen 77 points, og anne og camilla fik tilsammen 88 points. hvor mange fik de hver især?

Hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

Anne = A, Betina = B, Camilla = C.

Du kan opstille 3 ligninger.

A + B = 66
B + C = 77
A + C = 88

Løs nu disse 3 ligninger med 3 ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2007 af dnadan (Slettet)

Anne= a
Betina = b
Camilla = c
nu ved du, at a+b=66 og b+c=77 samt a+c=88
3 ligninger med i alt 3 ubekendte, løs disse...(fx. ved brug af substitutionsmetoden)

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2007 af mathon

I: B + C = 77
II: A + C = 88

træk I fra II

IV: A-B = 11
III: A+B = 66

læg III og IV sammen

2A = 77

A = 38,5, som indsat i II giver 38,5 + C = 88, hvoraf

C = 49,5 som indsat i I giver B + 49,5 = 77, hvoraf

B = 27,5

Skriv et svar til: Lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.