Matematik

Vektorer

23. september 2007 af mikeh (Slettet)
vi har 2 vektorer.. a og b

a( 3,-4) og b ( 2,9)

beregn gradtallet for vinklen mellem vektor a og vektor a+b

øhm hvordan griber jeg den an?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af Esbenps

Du ved, at skalarproduktet (prikproduktet) mellem de to vektorer er givet sådan her:



Du kan så bare isolere cosv:


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2007 af Esbenps

Så ikke lige, at der stod mellem a og a+b. Men det er det samme. Du udregner bare en vektor c = a+b = (3,-4) + (2,9) = (3+2,-4+9) = (5,5) og så bruger formlen, jeg skrev i #1...

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.