Matematik

lineær funktion

23. september 2007 af Tuannie (Slettet)
nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave.

en lineær funktion kan remstilles på følgende form: f(x) = ax + 3

bestem hældningskoefficienten a, således at
a) grafen går igennem (6,0)
b) f(-2) = 6


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af mathon

a)

y = f(x) = ax + 3

0 = a*6 + 3

6a = -3

a = -3/6

a = -1/2

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

a)
y=ax+3
indsæt dit punkt ind istedet for x og y.
0=a*6+3
nu kan du isolere a.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2007 af volcom1

der gælder at hældningen til en ret linje findes ud fra formlen:
a= (y2-y1)/x2-x1) og da du kender to punkter er det bare at sætte dem ind i formlen

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2007 af Calensuleion (Slettet)

b)
6=a*(-2)+3

6-3=a*(-2)

a=3/(-2)=-3/2

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

f(-2)=6 =
a*(-2)+3=6
Nu kan du isolere a igen.

Svar #6
23. september 2007 af Tuannie (Slettet)

det vil så sige at jeg skal regne de 2 punkter ud fra (x1,y1) og (x2,y2)
" (6,0) og (-2,6) , er ikke sikker på jeg er helt med ?

Svar #7
23. september 2007 af Tuannie (Slettet)

isolere a, vil du ikke være sød at forklare mig hvad og hvordan man gør det ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2007 af Bruger slettet (Slettet)

jeps.. Eks. (X1=6, Y1=0) og (X2=-2, Y2=6), så sku du gerne finde a

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2007 af volcom1

de to punkter du har er helt rigtigt som du skriver (6,0) og (-2,6), dem sætter du ind i formlen for a og a er bestemt.
At isolere a er at få a til at stå alene på den ene side af lighedstegnet.
a*(-2)+3=6
a*(-2)=3
a= -3/2

Svar #10
23. september 2007 af Tuannie (Slettet)

okay mange tak. nu er jeg med

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

#0
Kig på #1 og #4
Det er to forskellige opgaver med to forskellige foreskrifter, du kan ikke bare bruge et punkt fra opgave 1 og bruge det igen i opgave 2.

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2007 af mathon

b) f(-2) = 6

f(-2) = 6 = a*(-2) + 3, hvoraf

6 = a*(-2) + 3 og

a*(-2) = 6-3 = 3

a*(-2) = 3

a = 3/(-2)=-(3/2) = -1,5, hvoraf

f(x) = -1,5x + 3

Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.