Matematik

Vektor

24. september 2007 af hamderdenanden3 (Slettet)
Opgaven lyder:
I en plan er det give to vektorer a og b, om hvilke der er oplyst, at |a| = 5 , |b|=2 og vinklen mellem vektor a og b er 30 grader.

1) bestem tallet t som tilhører alle reelle tal, således at vektor a er ortogonal med (a + tb)

2) Bestem de værdier af t, for hvilke arealet af det parallelogram, der udspændes af vektor a og vektor (a + tb) er lig med 20..


Hvordan skal jeg gribe dem an?
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2007 af ibibib (Slettet)

1)




Svar #2
24. september 2007 af hamderdenanden3 (Slettet)

Ja det er jeg med på, da de er ortogonale hvis deres skalarprodukt = 0, men kan ikke gennemskue hvordan jeg skal finde facit ud fra en formel som jeg ikke har værdier til...

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2007 af ibibib (Slettet)


Svar #4
24. september 2007 af hamderdenanden3 (Slettet)

Hvis de vil være så flink at skære det ud i pap...

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2007 af ibibib (Slettet)

Beregn a·b vha. formlen i #3 og sæt derefter ind i formlen i #1.

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2007 af hadsaa (Slettet)

5*2*cos(90)?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2007 af ibibib (Slettet)

Hvad er vinklen mellem a og b?

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2007 af hadsaa (Slettet)

30 grader

5*2*cos(30) = 8,66

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ja. Så kan du benytte formlken i #1.

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2007 af hadsaa (Slettet)

a*(a+tb)=0 <=> a²+tb*a=0


Nu har vi bestemt at, a*b = 8,66

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2007 af ibibib (Slettet)

Hmm, ved du noget om a?

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2007 af hadsaa (Slettet)

længden er 5. og prikket med b giver det 8,66

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. september 2007 af ibibib (Slettet)

*(a+tb)=0 <=> a²+tb*a=0 => 5²+8,66t=0

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. september 2007 af hadsaa (Slettet)

arhh.. så t = -2,88684


Tusind tak for din tålmodighed :D

Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.