Kemi
Beregn pH med ukendt konc.
26. september 2007 af
Fusion (Slettet)
4-hydroxybenzoesyre er en diprot syre, og dens formel kan forkortes til H2A.
Ved 50 grader celcius er pKs-værdierne:
pKs(H2A) = 4,21
pKs(HA-) = 8,51
1,00 g H2A opløses i vand og der tilsættes 50 ml 0,100 M NaOH. Opløsningen varmes til 50 grader.
c) vis at pH er 4,56
Der tilsættes nu yderligere 50 ml 0,100 M NaOH og opløsningens temperatur reguleres igen til 50 grader.
d) beregn pH for den nye opløsning.
-----------------------------------------------
Jeg har løst opgave c og jeg er ret sikker på den er rigtig. Men hvordan finder jeg pH i opgave d) når jeg ikke kender [NaOH]?
PÅ forhånd tak.
Ved 50 grader celcius er pKs-værdierne:
pKs(H2A) = 4,21
pKs(HA-) = 8,51
1,00 g H2A opløses i vand og der tilsættes 50 ml 0,100 M NaOH. Opløsningen varmes til 50 grader.
c) vis at pH er 4,56
Der tilsættes nu yderligere 50 ml 0,100 M NaOH og opløsningens temperatur reguleres igen til 50 grader.
d) beregn pH for den nye opløsning.
-----------------------------------------------
Jeg har løst opgave c og jeg er ret sikker på den er rigtig. Men hvordan finder jeg pH i opgave d) når jeg ikke kender [NaOH]?
PÅ forhånd tak.
Svar #1
26. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
c)
Regn syren som en alm. svag syre med 1 proton. Ved den givne pH værdi er du Ca. halvejs gennem Bjerrum-diagrammet.
d)
Beregn, hvor mange mol syre den 1. syrebrint tager (A). Beregn, hvor mange mol base du tilsætter i alt (B). B-A er du den base mængde, der omdanner:
HA- til A2-
Brug nu bufferformlende den anden syrebrint.
Regn syren som en alm. svag syre med 1 proton. Ved den givne pH værdi er du Ca. halvejs gennem Bjerrum-diagrammet.
d)
Beregn, hvor mange mol syre den 1. syrebrint tager (A). Beregn, hvor mange mol base du tilsætter i alt (B). B-A er du den base mængde, der omdanner:
HA- til A2-
Brug nu bufferformlende den anden syrebrint.
Skriv et svar til: Beregn pH med ukendt konc.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
