Matematik

analytisk geometri

26. september 2007 af senadw124 (Slettet)
A = (-3,4) og B = (2,7) være to punkter i et koordinatsystem. BEstem en ligning for de punkter P(x,y) der opfylder at længden af AP = længden af BP

Hvordan gør jeg dette? Hvilken ligning skal bruges?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2007 af hund (Slettet)

Du skal danne en ligebenet trekant, hvor de to ben udgår fra punktet P. Da vil afstanden være lige stor til de to punkter A og B.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2007 af mathon


...de søgte punkter ligger på AB's midtnormal

AB's midtpunkt M((-3+2)/2,(4+7)/2)=(-0,5;5,5)

hældningstal for linjen, der indeholder A og B

a1 = delta_y/delta-x = (7-4)/(2-(-3)) = 3/5

produktet af ortogonale linjers hældningstal er -1,
hvoraf

a2*a1 = -1

a2 = -1/a1 = -1/(3/5 ) = -(5/3)

den søgte linje har hældningstal -(5/3) og går gennem (-0,5;5,5)
bestem dens ligning.......

Skriv et svar til: analytisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.