Matematik

Forskrift parabel :)

27. september 2007 af canada (Slettet)
Hejsa jeg er gået helt kold i denne opgave:

Givet 3 punkter A(-2,4) B(0,6) C(4,1)

Jeg skal så bestemme forskriften for de parabel der går gennem de tre punkter . og bestemme forskriften på faktoriseret form .

Håber i kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2007 af ibibib (Slettet)

Fra B's koordinatsæt kan du se at c=6. Derefter er det to ligninger med to ubekendte.
Måske skal du benytte CAS-værktøj.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2007 af mathon


y = ax^2 + bx + 6


4 = a*(-2)^2 + b(-2) + 6
1 = a*4^2 + b*4 + 6

TI-89

solve(4=a*(-2)^2+b(-2)+6 and 1=a*4^2+b*4+6,{a,b})

Svar #3
27. september 2007 af canada (Slettet)

Tak for hjælpen indtil videre ..


jeg har udregnet mig frem til resultat 4x^2 + 71x + 6 :/ der må være noget jeg har gjort forkert :( ??

Svar #4
27. september 2007 af canada (Slettet)


Og hvordan insætter man 4 = a*(-2)^2 + b(-2) + 6
1 = a*4^2 + b*4 + 6 i en TI-84 PLUS ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2007 af mathon

4 = a*(-2)^2 + b(-2) + 6
1 = a*4^2 + b*4 + 6


I: 4a - 2b = -2
II: 16a + 4b = -5....I ganges igennem med 2

III: 8a - 4b = - 4
II: 16a + 4b = -5.........II og III adderes, hvoraf

24a = -9

a = -9/24 = -3/8 = -0,375

a = -3/8 indsættes i I, hvilket giver

4*(-3/8) - 2b = -2

(3/2) + 2b = 2

2b = (1/2)

b = (1/4) = 0,25, hvoraf

y = -0,375x^2 + 0,25x + 6

Skriv et svar til: Forskrift parabel :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.