Matematik

et lille spørgsmål

27. september 2007 af bobblomst (Slettet)

hvad gør man når man skal sige

- 1 - (1/5)x

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Du kan ikke gøre så meget. Sæt evt -1 uden for en parentes.

Svar #2
27. september 2007 af bobblomst (Slettet)

hvad med hvis -1 var - x

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

#2 forstår ikke helt hvad du skriver. Hvis du har en aktuel værdi på -x=-1, så er x=1, hvorved udtrykket bliver:

-1-(1/5)*1 = -5/5-1/5 = -6/5

Svar #4
27. september 2007 af bobblomst (Slettet)

nej jeg mener

-x-(1/5)x og reducerer

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Ahhhh... hvorfor skrev du ikke det?


Sæt -x uden for en parentes (husk, at så bliver -x = -x(1)

Svar #6
27. september 2007 af bobblomst (Slettet)

hallloo

Svar #7
27. september 2007 af bobblomst (Slettet)

altså for søren jeg ved ikke hvordan.--

øv hvor er jeg dårlig

kan du vise mig det første man skal og så kan jeg selv fortsætte???

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Jo.

-x-(1/5)x

Hvis du sætter -x uden for en parentes, blier det til:

-x(1+1/5)

Prøv selv at gange ind i parentesen.

Reducer selv det sidste (parentesen skal jo lige laves om til et tal - ikk'?

Svar #9
27. september 2007 af bobblomst (Slettet)

jeg har fundet ud af det..

feeedttt

tak

Svar #10
27. september 2007 af bobblomst (Slettet)

ups et lille spørgsmål..

hvordan kommer men videre herfra

-x + (-x/5)

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Det er jo det samme!

+(-x/5) = -x/5 = -(1/5)*x

;-)

Skriv et svar til: et lille spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.