Matematik
Hmm... brøk
27. september 2007 af
bobblomst (Slettet)
hvordan minuser man en konstant/tal med en brøk???
hvordan minuser man en konstant/tal med en brøk???
Svar #1
27. september 2007 af allan_sim
#0.
Lav konstanten om til en brøk ved at forlænge med nævneren.
F.eks.
5-3/4 = 5*4/4-3/4 = 20/4-3/4 = 17/4
Lav konstanten om til en brøk ved at forlænge med nævneren.
F.eks.
5-3/4 = 5*4/4-3/4 = 20/4-3/4 = 17/4
Svar #2
27. september 2007 af sigmund (Slettet)
Lad os sige, at vi vil beregne
4 - 2/7.
Første skridt er at skrive 4 som en brøk, men hvordan skal brøken se ud? Når vi skal addere eller substrahere to brøker, vil vi gerne have den samme nævner i begge brøker. Da vi skal trække 2/7 fra 4, omskriver vi 4 til en brøk med 7 i nævneren. 4 gange 7 giver 28, følgelig er 4 = 28/7. 4 - 2/7 er så 28/7 - 2/7 = 26/7.
4 - 2/7.
Første skridt er at skrive 4 som en brøk, men hvordan skal brøken se ud? Når vi skal addere eller substrahere to brøker, vil vi gerne have den samme nævner i begge brøker. Da vi skal trække 2/7 fra 4, omskriver vi 4 til en brøk med 7 i nævneren. 4 gange 7 giver 28, følgelig er 4 = 28/7. 4 - 2/7 er så 28/7 - 2/7 = 26/7.
Svar #4
27. september 2007 af bobblomst (Slettet)
her er det så
(1/5)x^2 - x + 4 - (1/4)x - 6 = 0
til en 2. gradsligning
(1/5)x^2 - x + 4 - (1/4)x - 6 = 0
til en 2. gradsligning
Skriv et svar til: Hmm... brøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
