Matematik
geometri - trekantsberegning
29. september 2007 af
DeutscherDäne (Slettet)
Opgaven lyder:
"En Retvinklet trekant har sidelængderne 1, x og y.
Det oplyses at trekantens omkreds er 10, og at x>y.
Argumenter for hvilken side i trekanten der er x lang, og bestem x."
Trekantens omkreds er 10. En af siderne er 1 lang, så de resterende to sider, x og y, må være 9 tilsammen.
"Argumenter for hvilken side i trekanten der er x lang"
x skal være større end y, så 9/2y. X Må derfor være hypotenuse.
"Bestem x."
Her kommer mit problem. Jeg er selv kommet frem til følgende:
solve(( (9)/(2) + a)^(2) - ( (9)/(2) - a)^(2)=1, a)
a=1/18
siden x=4.5+a
siden y=4.5-a
jeg kan indsætte a her. men der er jo rigtig mange svar. man kan tage x til 4,9 og y til 4,1. så er det jo stadig rigtigt. Hjælp !
"En Retvinklet trekant har sidelængderne 1, x og y.
Det oplyses at trekantens omkreds er 10, og at x>y.
Argumenter for hvilken side i trekanten der er x lang, og bestem x."
Trekantens omkreds er 10. En af siderne er 1 lang, så de resterende to sider, x og y, må være 9 tilsammen.
"Argumenter for hvilken side i trekanten der er x lang"
x skal være større end y, så 9/2y. X Må derfor være hypotenuse.
"Bestem x."
Her kommer mit problem. Jeg er selv kommet frem til følgende:
solve(( (9)/(2) + a)^(2) - ( (9)/(2) - a)^(2)=1, a)
a=1/18
siden x=4.5+a
siden y=4.5-a
jeg kan indsætte a her. men der er jo rigtig mange svar. man kan tage x til 4,9 og y til 4,1. så er det jo stadig rigtigt. Hjælp !
Svar #1
29. september 2007 af josemaria (Slettet)
kig her :)
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=402648
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=402648
Skriv et svar til: geometri - trekantsberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
