Matematik
Plz:(
29. september 2007 af
Tina17 (Slettet)
Hej. Jeg har problemer med vektorer regning håber jeg får noget hjælp her:)
jeg har to opgaver , men ved overhoved ikke hvordan jeg skal løse dem.
opg.1
Lad a=3i-2j, b=i+3j og c=2i+j, hvor i og j er enhedsvektorer langs hhv.x- og y-aksen.
Bestem kordinaterne til vektoren 2a-3b+c samt dens længde.
opg 2.
vektoren a(2, -5) anbringes med sit begyndelsespunkt i (-4,2).
Beregn koordinaterne til a's endepunkt.
Håber jeg får svare hurtigst muligt:/
jeg har to opgaver , men ved overhoved ikke hvordan jeg skal løse dem.
opg.1
Lad a=3i-2j, b=i+3j og c=2i+j, hvor i og j er enhedsvektorer langs hhv.x- og y-aksen.
Bestem kordinaterne til vektoren 2a-3b+c samt dens længde.
opg 2.
vektoren a(2, -5) anbringes med sit begyndelsespunkt i (-4,2).
Beregn koordinaterne til a's endepunkt.
Håber jeg får svare hurtigst muligt:/
Svar #1
29. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
2*(3,-2)-3*(1,3)+(2,1)= så skal du bare gange ind og lægge sammen. Du skal bl.a. bruge reglen om, hvordan man ganger en vektor med et tal.
Svar #2
30. september 2007 af Tina17 (Slettet)
Mange Tak Erik:D
Jeg ved ikke om du også kan hjælpe mig med opg 2. øverst:S
Jeg ved ikke om du også kan hjælpe mig med opg 2. øverst:S
Svar #3
30. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du ser det helt sikkert, når du tegner det op, husk altid at bruge grafik, det ikke alene letter opgaverne, du få også nemmere ved at huske stoffet.
Skriv et svar til: Plz:(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
