Matematik

Trigonometri

30. september 2007 af dalle-rumv (Slettet)
En vilkårlig trekant ABC, hvor
siden a = 4cm
siden b = 6cm
Vinkel A = 15(deg)

Hvordan beregner man de andre sider og vinlker?
Altså jeg ved man skal bruge cos, sin og tan, men jeg kan ikke finde ud af at omskrive dem sådan at de kommer til at passe til min opgave.

Nogen der kan hjælpe?
- På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2007 af volcom1

du kan bruge tan:

tan= den modstående / hosliggende

Svar #2
30. september 2007 af dalle-rumv (Slettet)

Jeg skal enten bruge sinusrelationerne, cosinusrelationerne eller tangensrelationerne, fordi det jo som sagt er en vilkårlig trekant og kan derfor ikke bruge: tan = modstående /hosliggende

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

Sinusrelation.

cosB/b = cosA/a

cosB = cosA/a * b

B = arccos(cosA/a * b)

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2007 af allan_sim

#3.
Og det var så en sinusrelation, så væk med cosinus...

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

D'ohhhh......................

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.