Matematik
Angivelse af regneforskrift
30. september 2007 af
Ralphi (Slettet)
Hej, håber der er en der kan hjælpe mig med følgende:
Angiv en regneforskrift for den funktion f, der opfylder:
a) f'(x) = sin2x og f(1/2 pi) = 2
Hvad gør man og hvordan gør man?
Angiv en regneforskrift for den funktion f, der opfylder:
a) f'(x) = sin2x og f(1/2 pi) = 2
Hvad gør man og hvordan gør man?
Svar #1
30. september 2007 af Esbenps
Du ved, at f'(x) = sin(2x). Hvis du integrerer f' får du altså f, som er den du skal finde. Du finder:
f'(x) = sin(2x) ==>
f(x) = -1/2*cos(2x) + k
hvor k er en konstant, som følger fra den ubestemte integration.
Du ved nu, at f(1/2*pi) = 2. Du kender jo f, så du kan nu bestemme k ved at sætte x lig 1/2*pi og isolere k...
f'(x) = sin(2x) ==>
f(x) = -1/2*cos(2x) + k
hvor k er en konstant, som følger fra den ubestemte integration.
Du ved nu, at f(1/2*pi) = 2. Du kender jo f, så du kan nu bestemme k ved at sætte x lig 1/2*pi og isolere k...
Svar #2
30. september 2007 af Ralphi (Slettet)
kan det så passe at regneforskriften hedder:
f(x) = -1/2cos(2x) + 2/3 ???
f(x) = -1/2cos(2x) + 2/3 ???
Skriv et svar til: Angivelse af regneforskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
