Matematik
Differentialligning, eller hvad det nu er
01. oktober 2007 af
Fugl89 (Slettet)
Hej
Håber der er en der lige kan svare mig på en ting...?
Sidder med en opgave der lyder hvor man har en hastighedsfunktion V'=9,985=(e^(-0,05t)+ e^(0,00005t)). Nu skal jeg så finde v(t) udfra denne forskrift, men jeg får også at vide at når t=0 så er v(t)=0.
Så er spørgsmålet om jeg bare skal integrere den eller om jeg skal bruge den oplysning til noget..?
Det undrer mig især fordi afleveringen omhandler differentialligninger, og kan ikke se nogen ligning i denne opgave...
Håber der er en der lige kan svare mig på en ting...?
Sidder med en opgave der lyder hvor man har en hastighedsfunktion V'=9,985=(e^(-0,05t)+ e^(0,00005t)). Nu skal jeg så finde v(t) udfra denne forskrift, men jeg får også at vide at når t=0 så er v(t)=0.
Så er spørgsmålet om jeg bare skal integrere den eller om jeg skal bruge den oplysning til noget..?
Det undrer mig især fordi afleveringen omhandler differentialligninger, og kan ikke se nogen ligning i denne opgave...
Svar #2
01. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)
Opgaven er et eksempel på en differentialligning. Du skal bare integrere, som du foreslår.
Ved integrationen fås en integrationskonstant, som kan bestemmes vha. den anden oplysning (v(0)=0)
Ved integrationen fås en integrationskonstant, som kan bestemmes vha. den anden oplysning (v(0)=0)
Skriv et svar til: Differentialligning, eller hvad det nu er
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
