Matematik
Trigonometri
02. oktober 2007 af
sir michael (Slettet)
Aften derude!
Jeg sidder med en hjemmeopgave, som jeg har lidt problemer med. Opgaven hedder som følgende:
I en trekant ABC gælder at; |BC|=2|AB| og |AC|= 5/2|AB|
a) bestem CosC og b) bestem arealet udtrykt ved c.
Mit egentlige problem er, at jeg er i tvivl om hvad jeg reelt skal gør. Især i b-opgaven.. Nogen der kan hjælpe?
Jeg sidder med en hjemmeopgave, som jeg har lidt problemer med. Opgaven hedder som følgende:
I en trekant ABC gælder at; |BC|=2|AB| og |AC|= 5/2|AB|
a) bestem CosC og b) bestem arealet udtrykt ved c.
Mit egentlige problem er, at jeg er i tvivl om hvad jeg reelt skal gør. Især i b-opgaven.. Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
02. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Hvis du nu lader |AB| = 1, så er de to andre liniestykker |BC|=2 og |AC|=2,5
Tegn trekanten og brug cos-relationen
Tegn trekanten og brug cos-relationen
Svar #2
02. oktober 2007 af sir michael (Slettet)
Tak. Det var også hvad jeg havde regnet med, men var ikke sikker!
Svar #4
02. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Når du kender c (vinklen) kan du så ikke finde højden af trekanten?. AREAL = ½*h'g, hvor h er højde og g er grundlinie.
Skriv et svar til: Trigonometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
