Matematik

trekant beregning?

03. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)
i trekant ABC er C=43%, B=76%, a=7. Beregn de resterende
stykker. dvs. sider og vinkler.
hvordan går jeg lige det? håber nogen vil hjælpe..
på forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2007 af peter lind

Brug at summen af alle vinkler i en trekant er 180 grader til ar finde den manglende vinkel. Derefter kan du find de manglende sider af sinusrelationerne altså sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2007 af mathon

b/sin(B) = a/sin(A)

b = a/sin(A)*sin(B) = t/sin(43°+76°)*sin(76°), da

sin(180-(43°+76°))= sin(43°+76°)....supplementvinkler har SAMME sinus-værdi

c = b*cos(A)+a*cos(B)

Svar #3
03. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)

dvs. at c = 5,46
hvad t/sin "t" ?
efter "da" til supplementvikler skal jeg ikke skrive ind vel..

hvordan regner jeg A og b ud.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2007 af mathon

rettelse:

b = a/sin(A)*sin(B) = t/sin(43°+76°)*sin(76°)

-->

b = a/sin(A)*sin(B) = a/sin(43°+76°)*sin(76°)

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2007 af mathon

A = 180°-(43°+76°)

Svar #6
03. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)

er 4# mellemregningen til c? eller?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2007 af mathon

1) b = a/sin(A)*sin(B) = a/sin(43°+76°)*sin(76°)

2) c = b*cos(A)+a*cos(B)

3) A = 180°-(43°+76°)

Svar #8
03. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)

oh mange tak for hjælpen det vil jeg lige kigge på:)

Skriv et svar til: trekant beregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.