Matematik

Optimering (tror jeg?)

03. oktober 2007 af bolettez (Slettet)
I en bestemt type kasse skal længden være 2 gange bredden, og højden skal være 0,4 gange bredden.

a) Bestem kassens overfladeareal udtrykt ved bredden.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2007 af Pelle89 (Slettet)

nej det har ikke noget at gøre med optimering ind til nu...

en kasse har 6 flader..

O= 2*bredden* højden + 2* højden * længden + 2*bredden * længden...

O(x)=2*x*0,4x+2*0,4x*2x+2*x*x2

så må du selv reducere

Svar #2
03. oktober 2007 af bolettez (Slettet)

Tusind tak.
Jeg får det til 4*b^2+2,4*b
Skal jeg så regne mere ud herfra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

Ja det ligner starten på en optimeringsopgaven
Bredden tildeler du værdien b = x
Længden er altså: l = 2*x
Højden er altså: h = 0,4*x

Overfladeareaet er som #1 skriver bestemt ved arealet af de 6 flader en kasse består af:

Top og bund: 2 * l * b = 2 * 2 * x * x
De to lange sider: 2 * l * h = 2 * 2 * x * 0,4 * x
De to korte sider: 2 * b * h = 2 * x * 0,4 * x

Læg dem allesammen sammen, og du har så O(x)

Svar #4
03. oktober 2007 af bolettez (Slettet)

TAK :)
men jeg skal altså ikke prøve at løse den som en ligning og finde x (eller b). opgaven lyder jo at man skal udtrykke det med b.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2007 af Pelle89 (Slettet)

kun hvis du har fået at hvide hvad overflade arealet er

Skriv et svar til: Optimering (tror jeg?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.